АНКЕТА "Виж кой говори"
На коя политическа група от Европейския парламент е това изказване?
„Тази политическа група е гласът на здравия разум в парламента, когато става дума за обсъждане на възможностите и предизвикателствата на свободната търговия. Смята се, че CETA (Всеобхватното икономическо и търговско споразумение) ще донесе на предприятията в ЕС допълнителни 590 милиона евро годишно, сумата, платена от тарифите на предприятията от ЕС за стоки, изнасяни за Канада. Това означава, че компаниите от ЕС имат по-голям шанс от всякога да кандидатстват за обществени поръчки и да продават европейски продукти в Канада."
Вие гласувахте в анкета от поредицата "Виж кой говори" за запознаване с идеите на основните политически групи в Европейския парламент. Анкетата е част от проекта „Фестивал на идеите за ЕС".

Верният отговор е В) Европейски консерватори и реформисти. На този линк може да разгледате страницата и да научите повече за тази политическа група - https://www.ecrgroup.eu/, а тук можете да разберете повече за конкретното изказване, предмет на тази анкета.

Станете част от европейските избори, като се регистрирате на thistimeimvoting.bg!

Анкетата е част от проекта „Фестивал на идеите за ЕС“, осъществяван от Център за култура и дебат „Червената къща" в партньорство с европейската мрежа от дебатни центрове Time to talk и Център за либералн стратегии, с финансовата подкрепа на Европейския парламент и с медийната подкрепа на Offnews.bg и Mediapool.bg. Срок за изпълнение - декември 2018 - май 2019 г.

Европейският парламент не носи отговорност за съдържанието на проекта.