Абонамент
Подкрепете дебютите на млади автори с абонамент или дарение


Абонамент в подкрепа на дебютиращи артисти
Вашият абонамент за събитията в културния календар на Червената къща ще подкрепи първа изява на сцена на български автор.

Защо е важна Вашата подкрепа:

Най-трудно е да направиш първата стъпка на сцената, защото:

1. местата, които поемат риска да поставят непознати автори са рядкост
2. невинаги има кой да те подкрепи финансово, за да наемеш зала за репетиция
3. ако имаш само таланта си, но нямаш „нужните“ контакти, има риск идеите ти да останат незабелязани.

Затова Червената къща отново кани млади автори в „Дебюти на границата“ – проект в подкрепа на първата изява на независими български автори – за да могат талантливите български артисти, които нямат финансови възможности, да получат шанс за среща с публиката и развитие на таланта си.

Може да подкрепите дебютите на млади автори с три типа абонамент и дарение:
1
Абонамент за цял сезон
Направите абонамент за всички представления в рамките на един сезон – от септември до юли. Стойността на абонамента е 60 лв., срещу което получавате достъп до всички театрални постановки, пърформанси, концерти, прожекции и танцови представления.
2
Абонамент за половин сезон
Направите абонамент само за половин сезон – септември–януари или февруари–юли – на стойност 30 лв.
3
Подарете абонамент
Подарите абонамент за цял или половин сезон на ваш близък човек, който учи или работи в сферата на изкуството или просто ще се зарадва да има достъп до съвременно изпълнителско изкуство.
4
Дарете
Направите дарение на стойност 20, 30, 40, 50, 60, 70, 80, 90 или 100 лв. без да се абонирате. Ако искате да дарите различна сума, моля пишете на [email protected] или на [email protected].
Повече за „Дебюти на границата“
В рамките на проекта ще има възможност за представяне на до 10 дебютни спектакъла в областта на театъра и танца през целия културен сезон (септември–юли).

График:

Проектът „ДЕБЮТИ НА ГРАНИЦАТА“ ще бъде осъществен в периода 1 август 2017–31 декември 2017 г. През месеците август–септември ще се извърши подготовка – подбиране на работи, разговори с автори дебютанти, чиито произведения ще бъдат показани в Червената къща, подготовка на медийната разгласа на проекта, подготовка на печатните материали.

От 1 октомври до 31 декември 2017 ще бъдат представени подбраните творби. Предвижда се и минифестивал в началото на месец февруари 2018, който да бъде съпътстван от дискусии за развитието на съвременното изкуство.

Досега дебютната програма на Червената къща е дала сцена на над 300 дебютни спектакъла. С нея са свързани имена от съвременната сцена като Галина Борисова, Ида Даниел, Иво Димчев, Вили Прагер и Ива Свещарова, Неда Соколоваска, Красен Кръстев и театрални формации като театър „Реплика“ и „36 маймуни“.

Ако имате въпроси, свържете се с: Николай Нейков на 088 422 23 04,
[email protected], или с Кристина Христова на 089 981 76 59, [email protected]