Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - 50 години списание “Родна реч”
28-29 март (сряда и четвъртък) 2007
Червена зала
50 години списание “Родна реч”
През годините списание “Родна реч” е емблематично свързано с имената и първите творчески стъпки на стотици от най-изявените български поети, писатели и публицисти.
Вход свободен


28 март (сряда) 2007, 18.00 ч.
Откриване: представяне на изданието от Алек Попов, главен редактор на списание “Родна реч” и на Георги Константинов, председател на българския ПЕН Център и главен редактор на списание “Родна реч” в периода 1973-1983 г.
Младите автори на списание “Родна реч” – литературен купон
Участници: автори-ученици от Бургас, Пловдив, Русе, София, Сливен и др. Модератор: Ирина Станева
Среща на младите автори с някои от най-изтъкнатите имена на съвременната българска литература, журналисти от културната преса и редактори на важни литературни издания.
Вход свободен
29 март (четвъртък)
11.30 ч. Дебютните лица на днешната българска литература
“Родна реч” представя дебютните книги на младите автори Александър Шпатов, Васил Балев, Васил Тучков, Виктория Гоцева, Иван Брегов, Карлос Контрера, Сибила Алексова. Представени от Димитър Камбуров.
18.00 ч. Среща на поколенията
Списанието среща млади автори с вече утвърдени съвременни поети и писатели, които разказват спомени от първите си публикации в “Родна реч” и разменят гледни точки за случващото се в съвременното ни литературно пространство.
Литературно четене с участието на Алек Попов, Бойко Ламбовски, Георги Господинов, Георги Константинов, Деян Енев, Екатерина Йосифова, Златомир Златанов, Калин Янакиев, Миглена Николчина, Мирела Иванова, Румен Леонидов и др.

Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena