Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Преживяването слам-поезия
23 февруари (петък) 2007, 11.00 ч.
зала „Пеша Николова”
Литературният сериал и Гьоте-институт представят:
Преживяването слам-поезия
лекция на Бас Бьотхер
Лекцията е част от програмата “Страница със сцена”, поредица от шест текст-пърформансa на едни от най-изявените автори на немската литература на живо, които се провеждат през първата половина на 2007.
Лекцията ще бъде последвана от текст-пърформанс (виж програмата за 19.00 ч.).
Проектът се осъществява в партньорство с Червената къща и с подкрепата на Културната програма на Pro Helvetia и Швейцарското посолство в България.
За повече информация: www.basboettcher.de
На немски език със симултанен превод на български, със субтитри на английски във видеото.
Вход свободен


Литературният сериал и Гьоте-институт представят:

Преживяването слам-поезия

лекция на Бас Бьотхер

Слам поезията е нов модел на изразяване. Директен, смешен, агресивен, чувствителен, провокативен, безвкусен или еуфоричен. Някои слам текстове са с ниско качество, докато други отговарят на най-високите литературни стандарти.

Бас Бъотхер е въвлечен в съвременната сцена на произнесената поезия (spoken poetry) по много различни начини: писал е текстове за немския музикален бизнес, пионер е на сцената на слам поезията и е продуцент на видео-поезия. В лекцията си “Преживяването слам поезия” Бас Бьотхер ще покаже видео с моменти от Берлинската литературна сцена. Той ще представи компютърно-базирана поезия и ще говори за структурата на немската мрежа на т.нар. произнесени думи (spoken words). Бас ще покаже примери от представяния на живо на неговата поезия, синхронизирани със субтитри. Авторът ще предостави и един вътрешен поглед към собствените си комплексни и ритмични писателски техники.


Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena