Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - 8-ми ЛГБТ арт фест - Литературна вечер
8-ми ЛГБТ арт фест (3-7 декември (понеделник-петък)
4 декември (вторник) 2012, 19.00 ч.
зала „Пеша Николова”
Литературна вечер
Rainbow Coleus
автор: Атанас Танев
Моето разкриване
представяне на книгата на Марко Марков
Разговори с Десислава – Солджъра
представяне на книгата на Десислава Петрова и Иван Черкезов
На български език.
Вход свободен


За осми път Червената къща става домакин на ЛГБТ Арт Фест, организиран от Фондация „Ресурсен център Билитис” в партньорство с Младежка ЛГБТ организация „Действие”, ЛГБТ Пловдив и Учебния театър на Нов български университет, с финансовата подкрепа на фондация „Мама Кеш”, Холандия. Фестивалът създава поле за изява на млади ЛГБТ творци и автори, които се ангажират с ЛГБТ въпроси в своите произведения, както и платформа за дискусии по теми, интересни за ЛГБТ хората у нас.

Rainbow Coleus, Атанас Танев

Определиха ме като млад учен, но не се чувствам така. Нямам предишни изложби, нямам блестящи постижения, за които да ви разкажа. Аз съм обикновен човек с необикновени желания, необикновени интереси и необикновени мечти. Май всички сме такива. От край време се занимавам с растения. Интересни са ми във всичките си форми. Много ме влечат декоративните. Имам много. Не знам колко, признавам си. Безброй са. Никой не може да ги преброи. А аз съм само един. Някои умират. Нормално. Идват други на тяхно място. Двойно повече... най-малко. Не мога да се разделя с никое. Всички ми харесват. Харесва ми колко различни форми, цветове и комбинации могат да се получат от едно семейство, от един род, а понякога дори и от един вид. Харесва ми аз да правя тези комбинации. Харесва ми подбора. Еднаквите не са интересни. Вече има такива. Различните са специални. Те винаги ще намерят място в нечие сърце. За това ги запазвам. Природни закони, аз само се подчинявам.

Представяне на книгата „Моето Разкриване” , Марко Марков

Разказите обрисуват действителността, в която израстват хомосексуалните, бисексуалните и трансполовите хора в България, по най-истинския начин – през техните очи и с техните думи."

Представяне на книгата „Разговори с Десислава – Солджъра”, Десислава Петрова и Иван Черкезов

Искате ли среща с две души, които при други обстоятелства щяха да създадат семейство? Кое ги събира и защо се чувстват близки? Любов? Съпричастност? Тръпка? А има ли любовта пол? Тя е себе си, той също, а двамата разговарят за какво ли не - споделят мисли, думи и състояния. За живота и за нещата от живота. Нарекли са тяхната история "Разговори с Десислава – Солджъра".


Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena