Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Имре Кертес - безсъдбовните литератури
22 ноември (сряда) 2006, 18.00 ч.
Червена зала
Пети литературен салон „Нобелирани и други – литература на прага” представя:
Имре Кертес - безсъдбовните литератури
дебат между пропонент, опонент и „външно око”
Моредатор (салонен управител): Димитър Камбуров
С подкрепата на Швейцарската културна програма в България. На български език.
Вход: 2/1 лв.


Пети литературен салон „Нобелирани и други - литература на прага” на тема:

(По-малко) Безсъдбовните малки литератури
Нобеловият лауреат Имре Кертес и книгата му “Безсъдбовност”

Петият от серията литературни салони на “Червената къща” ще предложи среща с “Безсъдбовност” на Имре Кертес, роман, създаден в началото на 70те и получил Нобелова награда едва през 2003, може би за най-голяма изненада на самите унгарци. Романът е разказ за технологията на насилствено изнасяне на унгарските евреи в германски лагери към края на войната и на изоставяне на човешкото, до която те прибягват в опит да оцелеят. В лицето на поетесата и журналистката Силвия Чолева ще разполагаме с вече заявил се пропонент; рядката дързост да застане като опонент на един еврейски нобелов лауреат, минал през концлагер, има Ясен Атанасов, писател и журналист. С участието на Малина Томова, издателка на романа и на още много унгарски и източноевропейски образци за малка литература, Юлияна Методиева, правозащитничка от Български хелзински комитет и гл. редактор на сп. “Обектив”, Юлина Дадова, докторантка, веща в еврейството, и на всички, които имат своите "за" и "против" един колкото неочакван лауреат, толкова и “обичаен заподозрян” измежду многото в света на литературната политика напоследък.

Със специалното участие на Дьорд Арато, директор на Унгарския културен институт в София, с поглед отвътре.

Салонен управител: Димитър Камбуров

С подкрепата на Швейцарската културна програма в България.


Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.


**При заплащане чрез E-Pay се удържат следните такси:

- С дебитна карта Maestro: БЕЗПЛАТНО
- С карта Visa Electron ***, издадена от българска банка: 0.65 % от сумата
- С карта Visa/MasterCard, издадена от българска банка: 0.95 % от сумата
- С карта Visa/Visa Electron/MasterCard, издадена от чужда банка: 2.9% от сумата

Забележки: *** Плащане към регистрирани търговци с карти VISA Electron, издадени от Централна кооперативна банка (номерът на картата, започва с 421634), Юнионбанк (413889), ПроКредит Банк (България) (426082, 407810), Стопанска и инвестиционна банка (487098, 487099), ТБ Алианц България (424982), Уникредит Булбанк (488000) - БЕЗПЛАТНО
Банката - издател на картата може да начислява такса за всяка операция с карта. Допълнителна информация може да се получи от банката.


   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena