Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Литературно четене: „Златните пера на полуострова”
9 ноември (четвъртък) 2006, 18.00 ч.
Червена зала
БТА и списание ЛИК представят:
Литературно четене: „Златните пера на полуострова”
Една година списание „ЛИК” среща читателите си с едни от най-талантливите автори на Балканите чрез рубриката си Последна страница. В рамките на срещата в София на участвалите в рубриката се представят: Давид Албахари, Сърбия, Светислав Басара, Сърбия, Асли Ердоган, Турция, Александър Прокопиев, Македония, Дубравка Угрешич, Хърватска, Ненад Величкович, Босна и Херцеговина, Анастасис Вистонитис, Гърция, Иван Джепароски, Македония, Хасин Шен, Турция, Илйет Аличка, Албания, Нора Луга, Румъния, Велимир Костов, Сърбия, Цезар Бадеску, Румъния, Алек Попов, България, Георги Господинов, България.
В литературното четене в Червената къща ще участват Ненад Величкович, Цезар Бадеску, Асли Ердоган, Александър Прокопиев, Давид Албахари и Георги Господинов.
С подкрепата на Швейцарската културна програма в България и MTel.
Вход свободен


БТА и списание ЛИК представят:

Литературно четене: „Златните пера на полуострова”

В продължение на година списанието на Българската телеграфна агенция ЛИК среща своите читатели с едни от най-талантливите автори на Балканите чрез рубриката си Последна страница. Текстовете им ще бъдат издадени в отделен сборник „Златните пера на полуострова”, който ще се разпространява безплатно, заедно с брой 11 на списание ЛИК. На 8, 9 и 10 ноември 2006 БТА ще събере на среща в София всички участвали в Балканското издание на рубриката. В рамките на срещата ще бъде представен сборникът с есета, ще има и две литературни четения – в Центъра за култура и дебат „Червената къща” и в книжарница „Хеликон”.
Участници в срещата:
Давид Албахари, Сърбия, Светислав Басара, Сърбия, Асли Ердоган, Турция, Александър Прокопиев, Македония, Дубравка Угрешич, Хърватска, Ненад Величкович, Босна и Херцеговина, Анастасис Вистонитис, Гърция, Иван Джепароски, Македония, Хасин Шен, Турция, Илйет Аличка, Албания, Нора Луга, Румъния, Велимир Костов, Сърбия, Цезар Бадеску, Румъния, Алек Попов, България, Георги Господинов, България.

В литературното четене в Червената къща ще участват Ненад Величкович, Цезар Бадеску, Асли Ердоган, Александър Прокопиев, Давид Албахари и Георги Господинов.

С подкрепата на Швейцарската културна програма в България и MTel.

виж програмата


Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena