Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Санитарна енигма
15 май (вторник) 2012, 20.00 ч.
зала „Пеша Николова”
Издателска къща „КХ - Критика и Хуманизъм” и Културно-информационният център на Република Македония представят:
Санитарна енигма
дискусия с участието на Ясна Котеска за стремежа към чисти идентичности и епохата на санитарността
Книгата на Ясна Котеска "Санитарна енигма" (2012), около която ще се движи дискусията е предизвикателство към представите за „субектност” и „идентичност” (в персонален план и в план групи и общности) и предлага интересни нови понятия като „разширен субект” и „агломератна психика”. Защитава се и впечатляващата теза за късната постмодерност (настоящето) като епоха на санитарността.
С участието и на Станимир Панайотов (преводач на книгата и изследовател), Петър Горанов (редактор на книгата и изследовател), Васко Шутаров (директор на Културно-информационния център на Македония) и Антоанета Колева (издател).
На български и македонски (с превод при необходимост).
Вход свободен


Ясна Котеска е изключително интересен изследовател, последовател на Жак Лакан и Юлия Кръстева, ученик на Славой Жижек. Тя е професор във Филологическия факултет на Скопския университет и работи в областта на културологията, теоретичната психоанализа, литературната теория. Публикувала е още книгите Postmodern Literary Studies (2002), Macedonian Women's Writings (2003), Communist Intimacy (2008).

Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena