Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Битници и хипита. Америка, 1947-1972
19 декември (понеделник) 2011, 18.30 ч.
Червена зала
Битници и хипита. Америка, 1947-1972
представяне на книгата с автор Лиза Боева (ИК „Авангард Прима”, 2011)
За своята младост, битническата вълна и хипи ерата Лорънс Фърлингети споделя: „Ние имахме възможността да променим света, а избрахме „Хоум шопинг нетуърк”...
На български език.
Вход свободен


Елизавета (Лиза) Боева (р. 1978 г., София) завършва магистратури по специалностите "Журналистика" и "Връзки с общественоста" (2003 г., Санкт-Петербургски държавен университет, Русия), "История на изкуството" (2004 г, Държавен музей Ермитаж, Санкт-Петербург, Русия), "Филмова и телевизионна режисура" (2006 г, НАТФИЗ "Кр. Сарафов", клас на проф. Г. Дюлгеров, проф. Св. Овчаров). През периода 2006 – 2010 работи предимно като режисьор на документални филми в Лос Анджелис. Тя е постоянен сътрудник на Ермитажа. Работила е за множество списания за култура и изкуство както в Русия така и в България. Работи като режисъор в БНТ. От 2010 година е щатен преподавател към департамент Кино, реклама и шоубизнес в Нов български университет. През 2011 година получава научната степен доктор (дисертационен труд на тема Битници и хипита. Америка, 1947 – 1972). Филми: филмите: "Боси" (2004), "13 кратки опуса за голям екран" (2006) и др. Участва като актриса във филмите: "Тошка и Тошко" (2003), "Лейди Зи" (2004), "Докосване" (2006).

Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena