Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Представяне на филмите „Призив: на светло” и „Филм с Митко и Наско”
21 ноември (понеделник) 2011, 19.00 ч.
зала „Пеша Николова”
Представяне на филмите „Призив: на светло” (2011, България, 36 мин. 14 сек.) и „Филм с Митко и Наско” (2011, България, 29 мин. 24 сек.)
семинар по визуална антропология
Светът ни е препълнен с образи, а ние непрекъснато ги умножаваме – снимаме, препращаме, качваме… Какво си струва да се превърне в образ, какво остава невидимо, случило ли се е нещо, ако не е произвело кадър? Дали образите ни помагат да разбираме? С този цикъл от семинари за визуални изследвания заедно изследователи и студенти се опитваме да проблематизираме образите, да видим през тях съвременния си живот, да развием критическа перспектива към собствения си свят.
На български език.
Вход свободен


В първата среща на Семинара по визуална антропология в Червената къща ще бъдат представени първите два филма на Студентската група по визуална антропология Видеосеминар_BG - „Призив: на светло” и „Филм с Митко и Наско”.

Кога гръмна крушката на българското образование, как се подготвя протест и какво пише на стр. 780 от „Богатството на народите” на Адам Смит? Как живеят младите във Факултета и какво ни липсва, за да разберем напълно „Черна котка, бял котарак”? В духа на медиите 2.0 се отказахме от традиционното деление между интервюиращи и интервюирани, между снимащи и снимани. Навлязохме заедно в зоната на въпросите, за да отворим нови въпроси. Монополът над камерата е разбит.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena