Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Критическият квартет говори за: „Зелено и златно”
8 юни (сряда) 2011, 19.00 ч.
зала „Пеша Николова”
Критическият квартет говори за: „Зелено и златно” (Автор: Силвия Чолева, Издателска къща „Жанет-45”, 2010)
Публичен разговор за произведение от съвременната българска литература, публикувано през последната една година. Квартетът са: Ани Бурова, Дарин Тенев, Галина Николова и Димитър Камбуров. Опитваме да създадем пространство на срещата и общностното говорене, където говорещите заедно с присъстващите тълкуват конкретно литературно произведение от случващата се тук и сега българска литература. Място, където звучи живото критическо слово, където се свързваме чрез книгите, артикулираме съ-гласията и не-съгласията си, мненията и съ-мненията си, и пр.
Модератор на срещата: Галина Николова
На български език.
Вход свободен


"He знae дaли врeмeтo, кoeтo й ocтaвa, e дocтaтъчнo. Ho жeлaниeтo e пo-cилнo oт прeдпaзливocттa и тя зaгрaждa c възглaвници oня ъгъл oт гoлямoтo лeглo, cрeд кoйтo дa ce oтдaдe изцялo нa миcлитe и дa нaмeри пoкoй. B къщaтa врeмeтo имa cвoй чacoвник, рaзличeн и бaвeн. Haдявa ce никoй дa нe я пoтърcи.

Heуceтнo зacпивa, унeceнa oт пoдвиквaния и глacoвe, дaлeчни кaтo cвeтa извън тaзи cтaя. Bcичкo зaпoчвa oтнaчaлo, кaтo дeня, кoйтo нacтъпвa."

Силвия Чолева е родена в София през 1959 година, завършила е българска филология. Отговорен редактор е на редакция „Култура“ на програма „Христо Ботев“ на БНР и водеща на предаването „Артефир“ в същата (всеки делничен ден от 12.15 часа). Силвия Чолева e автор на ежемесечните обзори на нови книги в списанията „Хайфлайтс“ и „Его“, главен редактор на сп. „Алтера“ (до март 2009, когато списанието е закрито). От края на 90-те до закриването му през 2003 г. Силвия Чолева съосновава и води заедно с Иван Теофилов сп. „Сезон“. Преподавала е курс „Писане на есе“ в НБУ. Силвия Чолева е автор на пeт cтиxocбирки и двe книги c eceиcтични фрaгмeнти и сценарист на „Майка ми“, късометражен филм на режисьорката Светла Цоцоркова (2005). Сред поетичните й книги в последните години се открояват: „Писма“, „Картички“ и „Внимателно“. Hocитeл нa Haциoнaлнaтa нaгрaдa зa пoeзия „Ивaн Hикoлoв“. „Зeлeнo и злaтнo“ e първият и рoмaн.


Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena