Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - ”Естествен роман”: седем години и осем езика по-късно
13 април (четвъртък) 2006, 18.00 ч.
Червена зала
Втори литературен салон „Нобелирани и други - литература на прага” представя:
”Естествен роман”: седем години и осем езика по-късно
дебат между пропонент, опонент и „външно око” към произведението на Георги Господинов.
Модератор (салонен управител): Димитър Камбуров.
С подкрепата на Швейцарската културна програма в България.
На български език.
Вход: 2/1 лв.


Вторият от серията литературни салони, инициирани от Червената къща, ще бъде посветен на "Естествен роман" от Георги Господинов, който седем години след издаването си е несъмнено най-превежданият в чужбина, както и най-награждаваният, най-преиздаваният и най-популярният български роман след промените. Ролята на пропонент поема литературната историчка Албена Хранова, автор на книга върху романа; тази на опонента ще изиграе току-що завърналият се от Япония литературовед Дарин Тенев. С участието на Георги Господинов в ролята на белетрист, Бойко Пенчев, литературен и политически анализатор и Мария Калинова, поетеса и бъдещ магистър, и на всички, които имат своите "за" и "против" един от най-(без)спорните писателски гласове у нас напоследък.
Със специалното участието на Мари Врина, преводачка на романа на френски и емисар на българската книга зад граница.


Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.


**При заплащане чрез E-Pay се удържат следните такси:

- С дебитна карта Maestro: БЕЗПЛАТНО
- С карта Visa Electron ***, издадена от българска банка: 0.65 % от сумата
- С карта Visa/MasterCard, издадена от българска банка: 0.95 % от сумата
- С карта Visa/Visa Electron/MasterCard, издадена от чужда банка: 2.9% от сумата

Забележки: *** Плащане към регистрирани търговци с карти VISA Electron, издадени от Централна кооперативна банка (номерът на картата, започва с 421634), Юнионбанк (413889), ПроКредит Банк (България) (426082, 407810), Стопанска и инвестиционна банка (487098, 487099), ТБ Алианц България (424982), Уникредит Булбанк (488000) - БЕЗПЛАТНО
Банката - издател на картата може да начислява такса за всяка операция с карта. Допълнителна информация може да се получи от банката.


   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena