Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Обсъждане на книгата на Александър Кьосев “Лелята от Гьотинген”
6 януари (петък) 2006, 17.00 ч.
Червена зала 
Център за култура и дебат “Червената къща”, Червена зала
Обсъждане на книгата на Александър Кьосев “Лелята от Гьотинген” на издателство “Фигура 2005”
Модератор: Ангел Ангелов
Участници: Ангел Игов, Иван Кръстев, Георги Лозанов, Боян Манчев, Бойко Пенчев, Борис Попиванов, Орлин Спасов, Владислав Тодоров, Христо Тодоров
На български език.
Вход свободен


"Лелята от Гьотинген" е сборник с есета върху културната история на съвременността - както българска, така и небългарска. Засегнати са няколко основни теми: биографичното минало като поколенчески, теоретичен и наративен проблем, случилото се през последните 15 години с българската литература и с четенето, съдбата на публичното пространство и език на прехода, превръщането на града в голям екран, визуализиращ новата социалност, променящите се граници между българско и балканско, българско и "гьотингенско". Есетата пресичат косо границите на научните дисциплини, но читателят ще разпознае в тях следи от известни научни традиции: от рецептивната естетика и постструктурализма до изследванията върху балканизма, публичността и социологията на институциите.

Дебатът в текст

Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena