Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Литературно четене
1-4 декември (вторник-петък) 2009
5-ти Гей & лесбиън фест
4 декември (петък) 2009, 20.00 ч.
зала „Гъливер”
Литературно четене
С участието на Димана Иванова, Васил Костов, Румен Гошев-Моахаванде, Юлия Георгиева, Бистра Величкова, Стоян Радулов, Васил Костов, Румен Гошев, Димана Иванова, Мирослава Христова (дете), Станимир Панайотов, Емил Христов и Мартин Златев (България), с пряко включване от САЩ на Николай Атанасов (автор на книгата „Органични форми” (Издателска къща "Алтера", София, 2007, 64 стр.)).
5-тият Гей & лесбиън фестивал се реализира в партньорство с фондация „Ресурсен център „Билитис” и със Сдружение „Позор” и с подкрепата на Тръста за гражданско общество на Централна и Източна Европа (CEE Trust).
Вход за отделна прожекция в рамките на 5-ти Гей & лесбиън фест: 6/4 лв.
Абонамент за всички прожекци: 40/30 лв. 
За изложбите, пространствената инсталация, дебата, литературното четене, семинара и филмите „Разходката„ и “Бинтове, чорапи и коса” - вход свободен


След дебюта със стихосбирката "Ябълка" /спечелила наградата "Южна Пролет"/, във втората си книга Николай Атанасов търси органичното единство на форма и съдържание в стихотворения, чието писане граничи със скулптурата.
Двуизмерната изобразителност на Конкретната поезия е само отправна точка за този проект, която авторът често преодолява с внимателен подбор на фигури и тропи, за да постигне по-динамична телесност на текстовете си. Така историите за насилието оказват своя груб натиск върху самия синтаксис; издълбават отпечатъците си върху стихосложението и върху езика. И в процеса на органичното си развитие, много от стихотворенията сякаш оживяват - те плуват, преследват плячка, въртят се в кръг като вещиците, вкореняват се, заплитат се в пашкул, разтичат се, дишат.

нe знaм кaквo e
дa тe oбичaм oбичaм дa си мисля
чe тe oбичaм oбичaм дa съм влюбeн в oбичaнeтo
нe знaм кaквo e дa мe oбичaш oбичaм
дa ми пoвтaряш чe мe oбичaш oбичaм
дa oбичaш дa вярвaш чe мe oбичaш
oбичaмe дa си мислим чe сe oбичaмe
oбичaмe дa сe вкoпчвaмe в oбичaнeтo
дa прeгръщaмe дa притискaмe
дa нe изпуснeм
дa нe скъсaмe сaтeнeнaтa
пaяжинa
любoвтa дa нe
избягa


Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena