Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Самурай от "Надежда"
10 декември (четвъртък) 2009, 17.30 ч.
Червена зала
Мега Медия и издателство “Action” представят:
Самурай от "Надежда"
Премиера на едноименната книга с автор Марин Дамянов
Книгата се представя от Румен Леонидов.
Един младежки роман от 80-те години. Те са бъдещите мутри, но по онова време в джобовете им има само жълти стотинки. Те са почти деца, но се учат да убиват. За тях  бойното изкуство не е само средство, а цел и смисъл на живота им. Но когато настаниш лошия в инвалидна количка, се питаш за какво ти беше всичко.
Вход свободен


Марин Дамянов е роден през 1955 г. в София. Автор на сборниците с разкази: "Абсолютно безнаказано убийство", "Добро ченге, гадно ченге", и на романите "Сбогом, Джони", "Казусът Рози" и "Време за убиване". Има над десет литературни награди. Негово дело са диалозите във филмите "Маргарит и Маргарита" и "Козият рог" (1994). Съсценарист е на "Огледалото на дявола", "Следвай ме" и "Лейди Зи". Преподава кинодраматургия в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" и в Артколеж. Председател е на гилдията на драматурзите към СБФД.

Марин Дамянов беше първия наш писател, надникнал в един скрит за очите на някогашната българска литература свят. Горе, на повърхността, все още се тътреха уморено сенките на умиращата идеология на социализма, а в подземието кипеше истинският съвременен живот - там нещата бяха едновременно страстни и болезнени, справедливи и жестоки, благородни и безмилостни. И най-важното - нямаше лицемерие и фалш, проблемите се решаваха направо на арената, по гладиаторски. Извън несъмнените си художествени качества, романът е и ценно свидетелство за усилието на един прогледнал за истината писател, във време, когато всички останали предпочитаха да бъдат слепи.

Дочо Боджаков

Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena