Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - проект “Софтуер с отворен код”
Нова възможност за включване в проекта “Софтуер с отворен код за неправителствените организации в България”
Център за медийни изкуства ИнтерСпейс и Център за култура и зебат “Червената къща” през 2004 година ще продължат набирането на нови участници в проекта “Софтуер с отворен код за неправителствените организации в България”.


Софтуер с отворен код за неправителствените организации в България Съвместен проект на Червената къща “Андрей Николов” – Център за култура и дебат и Центъра за медийни изкуства “Интерспейс”, финансиран от Институт “Отворено общество” - Будапеща

Проектът има за цел да разпространи софтуер с отворен код сред неправителствените организации в страната. В продължение на една година на голяма част от тях ще бъде предложена възможността да използват безплатно услугите на един професионален екип от компютърни специалисти. Те ще инсталират софтуер с отворен код на компютри в съответната неправителствена организация, ще обучат служителите как да работят с него и в следващите две години ще бъдат на разположение за консултации и техническа поддръжка. В допълнение ще бъдат направени поредица от презентации, лекции и дебати, които ще привлекат интереса на обществото върху предимствата на софтуера с отворен код.

Публичното представяне на проекта ще се състои на 25 февруари 2003 година от 17.00 часа в сградата на Софийска градска художествена галерия (ул. Гурко 1)

Лекцията и представянето на проекта “Софтуер с отворен код за българските неправителствени организации” са предназначени преди всичко за представители на тези организации, които имат желание да преминат в работата си към софтуер с отворен код. Те ще получат най-обща представа за историята, предимствата и недостатъците на софтуера с отворен код; ще научат какви възможности им предлага проекта и как могат да се включат в него; ще могат сами да разгледат и да опитат да работят на компютър с инсталирани продукти с отворен код и ще имат възможност да зададат въпросите, които ги вълнуват.

прочети повече

изтегли Формуляр за кандидатстване

Изтегли интервю от в-к "Дневник"

Изтегли статията "Как софтуерът с отворен код може да помогне на неправителствените организации" от Мирослав Йорданов

Проектът “Софтуер с отворен код за нестопанските организации в България” работи в партньорство с Европейски проект за популяризирането на приложения на софтуер с отворен код в артистични проекти, финансиран от програма Култура 2000 на Европейската комисия

Инициатива за OpenFest световен ден за свободен софтуер
14 септември, 2003
http://www.openfest.org/info@openfest.org


Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena