Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Европейските бежански квоти - от Брюксел до Белене
21. април (петък) 2017, 18.00
Червена зала
Център за култура и дебат „Червената къща” представя:
Европейските бежански квоти - от Брюксел до Белене
дискусия
Защо и как се пропука прилагането на ангажиментите ни за бежанските квоти, договорени с европейските ни партньори? Какво спъна европейските решения по пътя им от Брюксел до Белене, Широка Лъка и Елин Пелин, където местните хора изгониха разпределените сирийски семейства? Какво всъщност представляват бежанските квоти и какви са ангажиментите, които поехме като член на Европейския съюз? На всички тези въпроси ще се опитат да отговарят панелистите. С участието на: Илдико Отова, изследовател в Центъра за миграционни изследвания, Ивайло Дичев, професор по културна антропология в Софийския университет, Мария Габриел, член на Европейския парламент, група на Европейската народна партия, Радослав Стаменков, ръководител на мисията на Международната организация по миграция. Модератор: Мария Черешева, зам. председател на Асоциацията на европейските журналисти-България. Събитието се организира в рамките на проект „Дебатна мрежа за Европейския парламент”, изпълняван от Червената къща с подкрепата на Европейския парламент. ЕП не носи отговорност за изказаните по време на събитието тези, коментари и мнения.
На български език.
Вход свободен


Събитието е част от проекта „Дебатна мрежа за Европейския парламент", изпълняван от Центърa за култура и дебат „Червената къща" с подкрепата на Европейския парламент. EП не носи отговорност за изказаните по време на събитието тези, коментари и мнения.
 
Повече информация за участниците

Илдико Отова, изследовател в Центъра за миграционни изследвания (CERMES)

Илдико Отова е доктор по политически науки, изследовател в Центъра за миграционни изследвания (CERMES) към Нов български университет и хоноруван преподавател по европейска миграционна политика в Софийския университет. Научните й интереси са в областта на миграцията, интеграцията, екстремистките и популистки партии и движения.

Ивайло Дичев, професор по културна антропология в Софийския университет

Ивайло Дичев е професор по културна антропология в Софийския университет. Работи в сферата на политическата култура, медийните и градските изследвания. Преподава, публикува и участва в международни проекти във Франция, САЩ, Германия, Австрия и др. Последната му книга, „Културата като дистанция”, е посветена на политическите употреби на културата в съвременния свят. Участва в публичния дебат с публицистични текстове.

Мария Габриел, член на Европейския парламент, група на Европейската народна партия

Радослав Стаменков, ръководител на мисията на Международната организация по миграция

Мария Черешева, зам. председател на Асоциацията на европейските журналисти-България

Мария Черешева е кореспондент на Балканската мрежа за разследваща журналистика за България. Като журналист следи отблизо и отразява европейската бежанска криза и ефекта й върху България от самото й начало, а като доброволец прекарва повече от година, предоставяйки помощ на търсещите закрила в бежанските центрове из цялата страна в периода 2013-2014.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena