Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Pro Art/Арт Про
24 ноември (събота) 2007, 17.00 ч.
зала „Пеша Николова”
Издателство Алтера представя:
Pro Art/Арт Про
сборник с аналитични текстове
Вход свободен
24 ноември (събота) 2007, 18.00 ч.
Червена зала
Литературен салон „Нобелирани и други – литература на прага” представя в рамките на Finito ma non troppo, фестивал на продукции и проекти, подкрепени от Швейцарската културна програма в България:
Литература между търсенето и предлагането. Литратурен елит? Литературни класи? Нобел–за кого?
заключителен дебат по формaта на Димитър Камбуров, импровизиран от Георги Тенев. Участват аудиторията и хора на текста, поканени от водещия.
Вход: 2/1 лв.


Издателство "Алтера" представя:

Pro Art/Арт Про

сборник с аналитични текстове

"Преди около една година стана известно, че Швейцарската културна програма преустановява дейността си в България във вида, в който работеше активно от 1999 г. насам. С Димитър Камбуров решихме, че подобаващ финал ще бъде издание, анализиращо процесите в българското изкуство от промените насам, активна част от които беше и самият български офис на Про Хелвеция. Така се роди идеята за този сборник. Заглавието “Pro Art/Арт Про” поддържа жива връзката с Швейцарската културна програма като динамичен участник в процесите у нас, а от друга страна настоява на професионалния поглед към случилото се. Всъщност публикацията си поставя амбициозна задача – да огледа от всички страни един 20 - годишен период. Да го подхване отляво и отдясно, да проникне в ширина и дълбочина и даже да повдигне ъгълчетата, за да види какво е сметено там.

Авторите, поканени да участват в проекта, са не само пишещи хора, но и активни участници в процеса – критици, изкуствоведи, културолози, социолози, културни мениджъри, ръководители на културни институции, инициатори на културни проекти. Някои от тях се занимават повече с теория, други са истински практици на художествената сцена..."

из увода на Мария Васeлева към изданието


Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena