Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - СЕТА – заплаха или възможност?
6. март (понеделник) 2017, 18.30
Червена зала
Центърът за култура и дебат „Червената къща" представя:
СЕТА – заплаха или възможност?
дебат
През февруари 2017 Европейският парламент одобри Всеобхватното икономическо и търговско споразумение с Канада, по-известно с английската си абревиатура СЕТА. Споразумението предизивика разгорещени дебати във всички европейски държави, включително и у нас. Дали СЕТА създава нови възможности за икономическо развитие или е поредната заплаха срещу малките производители? С участието на: Ваня Григорова, председател на Сдружение „Солидарна България” и Адриан Николов, икономически анализатор в Института за пазарна икономика. Модератор: Огнян Георгиев, редактор „Икономика”, в. „Капитал”. Събитието е част от проекта „Дебатна мрежа за Европейския парламент”, изпълняван с подкрепата на Европейския парламент.  ЕП не носи отговорност за изказаните по време на събитието тези, коментари и мнения. Червената къща работи с институционалната подкрепа на фондация „Америка за България”.
На български език.
Вход свободен


Създава ли СЕТА нови възможности за икономическо развитие или e поредната заплаха срещу малките производители? Това са само част от въпросите, които сблъскват антиглобалистите и тези, които подкрепят свободната търговия. В разгара на дебатите в огъня бяха хвърлени много неистини и митове, които обаче обществото покорно преглътна. Това показа, че не само малцина са запознати с конкретните текстове на СЕТА, но и че за пореден път важни обществени въпроси излизат от полето на обективния дебат. В опит да върнем разговора за СЕТА именно към дебат, базиран на факти и експертност, „Червената къща” покани двама икономисти, които ще аргументират страните „за“ и „против“ СЕТА. Това са Ваня Григорова, председател на Сдружение „Солидарна България” и Адриан Николов, икономически анализатор в Института за пазарна икономика. Модератор на дебата между тях ще бъде Огнян Георгиев, редактор „Икономика”, в. „Капитал”.
 
Повече информация за дебатьорите
 
Ваня Григорова е родена в София през 1978 г. Завършила е Националната търговско-банкова гимназия. Притежава магистратура по маркетинг от Университета за национално и световно стопанство. Тя е икономически съветник на КТ „Подкрепа” и председател на Сдружение „Солидарна България”, което е сред основните организатори на българската част от общоевропейския протест срещу  Трансатлантическото търговско споразумение между САЩ и ЕС (ТТИП) и Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада (ВИТС, известно като СЕТА).
 
Адриан Николов е икономически анализатор в Института за пазарна икономика. Основните му интреси са в областта на изборните системи, влиянието на макроикономическото развитие върху политическия процес и приложните статистически модели.
 
Дебатът ще бъде продължен онлайн на дебатната платофрма на в. „Капитал”: http://www.capital.bg/interaktiv/debati/
 
Събитието е част от проекта „Дебатна мрежа за Европейския парламент”, изпълняван с подкрепата на Европейския парламент.  ЕП не носи отговорност за изказаните по време на събитието тези, коментари и мнения. Червената къща работи с институционалната подкрепа на фондация „Америка за България”.


**При заплащане чрез E-Pay се удържат следните такси:

- С дебитна карта Maestro: БЕЗПЛАТНО
- С карта Visa Electron ***, издадена от българска банка: 0.65 % от сумата
- С карта Visa/MasterCard, издадена от българска банка: 0.95 % от сумата
- С карта Visa/Visa Electron/MasterCard, издадена от чужда банка: 2.9% от сумата

Забележки: *** Плащане към регистрирани търговци с карти VISA Electron, издадени от Централна кооперативна банка (номерът на картата, започва с 421634), Юнионбанк (413889), ПроКредит Банк (България) (426082, 407810), Стопанска и инвестиционна банка (487098, 487099), ТБ Алианц България (424982), Уникредит Булбанк (488000) - БЕЗПЛАТНО
Банката - издател на картата може да начислява такса за всяка операция с карта. Допълнителна информация може да се получи от банката.


   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena