Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - "Архипелаг ГУЛАГ" на Александър Солженицин
23. април (четвъртък)2015, 18:30
Червена зала
Фондация "Комунитас" представят:
"Архипелаг ГУЛАГ" на Александър Солженицин
представяне на книга
 "Архипелаг ГУЛАГ" безспорно е сред книгите, променили историята на ХХ в. В нея Александър Солженицин разкрива потресаващата истина за концентрационния свят на съветската система и разсейва грандиозните лъжи на комунистическата идеология за светлото бъдеще. И което е най-важното –  книгата е изградена върху свидетелствата на хора, минали през всички кръгове на лагерния ад, но съхранили човешкото си достойнство, тоест правото си на истина.
Превод: Татяна Ваксберг и Зоя Котева; редактор: Едвин Сугарев; водещ: Тони Николов; с участието на: Филип Димитров, проф. Калин Янакиев, проф. Цочо Бояджиев, Татяна Ваксберг, Зоя Котева.
Видеозапис - тук.
На български език.
Вход свободен.


Макар и с риск за живота си, обществото може да си позволи лукса да събере показанията на свидетелите и да учреди свой собствен Нюрнбергски процес. Именно това – обвинителният материал и самото обвинение – представлява „Архипелаг ГУЛАГ” на Александър Солженицин. Читателят е поканен да вземе участие в процеса в качеството на наблюдател.

Йосиф Бродски, „География на злото”, 1977 г.

Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena