Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Адвокати на танца - мeждународна застъпническа среща за съвременен танц
13,14,15 май (сряда, четвъртък, петък) 2015, 10:00-19:00
зали Червена, Гъливер
Номадска танцова академия и Номад Денс Академи – България представя:
Адвокати на танца
Международна застъпническа среща за съвременен танц, която включва дискусии, работни сесии и артистични интервенции, посветени на търсене на възможности за трайно развитие на съвременния танц в България, на Балканите и в Европа посредством насърчаване на сътрудничеството между артисти, културни оператори, донорски организации и публични институции.
Срещата се реализира се съвместно с балканската мрежа Nomad Dance Academy, с Life Long Burning - проект, подкрепен от програма „Култура” на Европейския съюз за устойчива подкрепа на полето на съвременния танц и пърформанс в Европа и се провежда под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Организира се от Номадска танцова академия-България, Брейн Стор Проджект, Информбюро, Платформа “Нови драматургии”, с подкрепата на Програма Култура” на Столична община, Министерство на културата, Гьоте-Институт България и др.
За повече информация: www.antistaticfestival.org
Вход с покани


Тази година специално събитие е  Международната застъпническа среща за съвременен танц "Адвокати на танца", инициатива на балканската танцова мрежа "Номадска танцова академия" в организацията на българските й партньори.  Тя ще предшества официалното откриване на фестивала за съвременен танц и пърформанс "Антистатик" и ще се проведе между 13-15 май. Политически фигури, представители на културни отдели в министерства и общини и широката артистична сцена на Балканите, България и други европейски държави ще се съберат за първи път в София, за да търсят заедно решения за устойчивото развитие на съвременния танц в страната в контекст на регионално и европейско сътрудничество.

Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena