Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - А сега накъде? Устойчиви артистични инициативи
24 юни (вторник) 2014, 10.00 - 16.00 ч.
Червена зала
Водна кула арт фест представя:
А сега накъде? Устойчиви артистични инициативи
Един тридневен семинар, който поставя на дневен ред темата за устойчивост в пазарни условия на творци, организации и артистични инициативи в областта на съвременното изкуство и култура. С подкрепата на предварително поканените гост-лектори, семинарът ще рефлектира върху установените модели на възприятие на процесите, които обвързват в наши дни културата с политиката и икономиката, възможностите за партньорства, добрите практики и примери от различни европейски страни и възможностите за усъвършенстване на механизмите за реализация на публични политики за култура.
Aудиозаписа от събитието - Тук.
Вход свободен


Семинарът/обучение поставя на дневен ред темата за устойчивост в пазарни условия на творци, организации и артистични инициативи в областта на съвременното изкуство и култура. С подкрепата на нашите гост-лектори целим да повлияем върху установените модели на възприятие на процесите, които обвързват в наши дни културата с политиката и икономиката. В рамките на тридневната инициатива ще потърсим и открием нови възможности за партньорства между различните структури, привеждане на добри практики и примери от различни европейски страни в полза на по-стабилно и отговорно взаимодействие в града, както и усъвършенстване на механизмите за реализация на публични политики за култура, устойчиво и интелигентно развитие на сектора, отразяващо се в стратегически подход на управление и в по-качествена социална среда на живот.

Програма:
10.00 ч. 
Каспарс Левитас, Латвия: Какво печелим, когато разширяваме границите на различни нива: артистично – с физически средства на изява; ментално – възприятието на творбата; геогафски – артисти и мобилност и как трябва да бъде направено това разширение?
 
Мери Коноли, Ирландия: Възможности – от идея до реализация. «Неща, които, ако имаше повече от един живот, би направил със сигурност, но за съжаление дните ти са преброени»
 
Джон Ф., Финландия, Естония, САЩ: Опит за работа с алтернативно финансиране –
Отворен урок около идеята за заблуда и визия

Водна кула арт фест е инициатива, ръководена от артисти, която започва като събитие от малък мащаб и през годините се разраства, превръщайки се в значим международен форум в София и страната за представяне на наши и международни артисти, които работят в рамките на съвременното визуално изкуство.
Фестивалът е официално част от Културния календар на София и в подкрепа на кандидатурата на София за Столица на културата през 2019.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena