Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Жени, етничност, наука
27 юни (сряда) 2007, 15.30 ч.
зала „Пеша Николова”
Центърът за миграционни изследвания на НБУ и Центърът за култура и дебат „Червената къща” организират:
Жени, етничност, наука
кръгла маса
С участие на експерти от Министерства, представители на неправителствени организации, преподаватели и изследователи, както и на Филиз Хюсменова, член на Европейския парламент. Специален гост е проф. Джон Ийд, директор на Центъра за изследване на национализма, етничността и мултикултурализма във Великобритания. На кръглата маса ще бъде представен и проектът за изграждане на европейска мрежа от жени-учени от имигрантски и малцинствен произход. Водещ: Анна Кръстева, ръководител на Центъра за миграционни изследвания на НБУ.
На български и английски език.
Вход свободен


Центърът за миграционни изследвания на НБУ и Центърът за култура и дебат „Червената къща” организират:

Жени, етничност, наука
кръгла маса

Кръглата маса има за цел да постави на обсъждане няколко проблемни кръга: жените в науката ; национални публичните политики в сферата на малцинствата, достъпът на представители на малцинствата до университетска и академична кариера, европейски мрежи, фондове и опит.

В кръглата маса ще вземат участие експерти от министерства, представители на неправителствени организации, преподаватели и изследователи.

Специален гост е проф. Джон Ийд, директор на Центъра за изследване на национализма, етничността и мултикултурализма във Великобритания.

На кръглата маса ще бъде представен и проекта за изграждане на европейска мрежа от жени - учени от имигрантски и малцинствен произход.

Водещ: Анна Кръстева, ръководител на Центъра за миграционни изследвания на НБУ

Гост: Джон Ийд, директор на Центъра за изследване на национализма, етничността и мултикултурализма във Великобритания

Участници: Станимира Хаджимитова, директор на фондация „Дженджър проект България”, Таня Кметова, Център за изследвания и политики на жените, Николина Сретенова, Институт за философски изследвания, Eргюл Таир, Институт по психология, БАН, Елиз Караманлиева, Стопанска академия, Свищов, Феня Декало, журналист, Илона Томова, Институт по социология, Мария Гюрова, МОН, Мариана Банчева, МОН, Йосиф Нунев, МОН, Eлма Добруджалиева, Технически университет, Невин Граматикова, Институт по балканистика, БАН, Радослава Лалова, Ирина Чонгарова, Пловдивски университет, Филиз Хюсменова, член на Европейския парламент

   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena