Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Събития - Как да го кажем?
18 - 23 юни 2007, всеки ден от 9.00 до 18.00 ч.
Червена зала, зала “Пеша Николова”
Как да го кажем?
шестдневен уъркшоп за млади кино професионалисти (сценаристи и продуценти) от Балканите и Централна Европа. Уъркшопът се организира от Червената къща по идея на Иван Дойков и Мира Сталева. В сътрудничество с Dare Films Ltd. Партньори: Art Fest Ltd., Camera, Gala Film Ltd. Проектът е подкрепен от програма MEDIA на Европейския съюз. Само за предварително подбрани участници.


КАК ДА ГО КАЖЕМ

Какво?

Как да го кажем е шестдневен уъркшоп за млади кино професионалисти (сценаристи и продуценти) от Балканите и Централна Европа. Уъркшопът се организира от Центъра за култура и дебат „Червената къща” (c/o Фондация „Гъливер клиринг хауз”) по идея на Иван Дойков и Мира Сталева.

Кога?
Уъркшопът ще се състои от 18 до 23 юни 2007 г. в Червената къща в София, България. Участниците са от балкански и централноевропейски страни: България, Гърция, Полша, Румъния, Словакия и Унгария.

Уъркшопът има два модула:
Модул 1 за сценаристи (18-23 юни 2007) – “Изкуството на киноразказа: универсални принципи за успех”, с водеща Бобет Бъстър, хоноруван преподавател в George Lucas Graduate School of Cinema-Television към Южнокалифорнийския университет, програмата за продуценти Peter Stark, магистър по изкуствата. 1992 – 1999/2005;
Съдържание: Основни концепции, които се разработват в курса: Как да развием професионално бизнес “кино мислене”; “Голямата идея” – как да разпознаем успешната кино идея; Разпознаване на “дъгата на промяната”, присъща на всички успешни филми; Основите на кино езика и кино граматиката; Професионалният бизнес подход на кино индустрията към развитието на сценария от гледна точка на публиката, маркетинга и разпространението.

Модул 2 за продуценти (21-23 юни 2007) – “Изкуството на филмовото продуциране”, с водещ Пере Рока, директор на Център за аудиовизуално развитие, при ICIC (Catalan Institute for the Cultural Industries) и бонус лекции на Мая Амселем, адвокат, Capitol Films
Съдържание: 1. ден за развитие и писане на сценарии: Карта на развитието, условията на бизнеса, бюджети в развитие, образец за това как да си водим бележки, съвети за структура, герои и диалози и др. (Пере Рока); 2. ден за правните аспекти: Въведение в основните споразумения, които продуцентът трябва да осигури във фазата на развитие – съдържание и въпроси за договаряне (Мая Амселем); 3. ден за пазарната ориентация: Случаят с Filmax Fantastic Factory (2000-2004) – как може от малка жанрово ориентирана продуцентска фирма да излезе водещ независим продуцент (Пере Рока); Бонус лекции: Агент по продажбите – какво представлява той и кога да се обърнем към него. Как да го спечелим и да го привлечем в етапа на развитие на нашия проект. (Мая Амселем)

Проектът се подпомага от програма “МЕДИА” на Европейския съюз.
В сътрудничество с Dare Films Ltd.
Партньори: Art Fest Ltd., Camera, Gala Film Ltd

СПИСЪК НА УЧАСТНИЦИТЕ

Модул 1 – Изкуството на киноразказа: универсални принципи за успех

1. Лука Динулеску - Румъния
2. Марин Долежс - Чехия
3. Галина Георгиева - България
4. Георги Грошков - България
5. Давид Йерохам - България
6. Диана Кацарова - Словакия
7. Ема Константинова - България
8. Владислава Костова - България
9. Захариас Мавроейдис - Гърция
10. Христиан Ночев - България
11. Юлия Ружина - Румъния
12. Мира Сколова - Словакия
13. Тома Вашаров - Полша

Модул 2 – Изкуството на филмовото продуциране

1. Петер Бадач - Словакия
2. Николай Чавдаров - България
3. Георги Иванов - България
4. Иван Кирилов - България
5. Божидар Маринов - България
6. Ясен Пехливанов - България
7. Балаш Симони - Унгария
8. Мартон Ширмай - Унгария
9. Барнабаш Тот - Унгария
10. Кристоф Велковски - Чехия
11. Зденек Виктора - Чехия


Уведомяваме Ви, че по смисъла на Закона за защита на авторското право и сродните му права в залите на Червената къща е забранено да се внасят звукозаписни устройства, фото - и видео камери, както и да се правят видеозапис/и и аудиозапис/и без изричното съгласие на автора/авторите и продуцента/продуцентите. Всеки направен такъв е противозаконен и ще бъдат предприети действия по прилагане на административно–наказателните разпоредби по Закона за защита на авторското право и сродните му права.
   Обратно към календар

Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena