Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Вашето събитие с „Червената къща"

Вашето събитие с Център за култура и дебат „Червената къща  „Андрей Николов“
 
Центърът за култура и дебат „Червената къща“ има дълъг и богат опит в организирането на различни видове събития: дебати, семинари, конференции, лекции и други. Наред със събитията, които Червената къща организира в изпълнение на своята мисия, неговият професионален екип предлага и организиране на външни събития.
 
Услуги
 
Центърът за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов“ предлага различни услуги за организирането на Вашите събития – от техническа поддръжка до цялостна концепция и комуникационна подкрепа.
 
Пространства
 
Червената къща е бившият дом-ателие на Андрей Николов, една прекрасна сграда, проектирана от Иван Васильов по скици на очарования от духа на италианската градска среда голям български скулптор. След смъртта на Андрей Николов през 1959 г. къщата става притежание на българската държава и е паметник на културата от национално значение. В началото на този век къщата е предоставена на Фондация "Гъливер клиринг хауз" за осъществяване на проект за модерен публичен социо-културен център, като обновената сграда придобива известност като Център за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов“.

Червената къща разполага със следните зали:
 
Червената зала на приземния етаж с размери 10,75 м. х 8,75 м. и височина 7,37 м. е била голямото ателие на Андрей Николов. Светлината е много важна за работата на скулптора. В Червена зала тя може да влиза освен през големите странични прозорци, и през остъкления таван. Залата е снабдена с професионално осветление и озвучаване и може да се използва за прожекции, представления и конференции. Червената зала може да събере до 120 души.
 
Зала „Гъливер“ на партерния етаж е с размери 7,70 м. х 5,55 м. и височина 6,33 м., събира до 60 души, в зависимост от желаното разположение на столовете. Залата е проектирана така, че да допуска максимално дневната светлина и е особено подходяща за организиране на изложби.
 
Зала „Безименна“ (4,85 м. х 5,20 м.) на партерния етаж е преходна между Червената зала и фоайето на приземния етаж е подходяща за изложби и за други дейности, съпътстващи събития в останалите пространства.
 
Зала „Пеша Николова“ (73,32 кв.м.) на втория етаж има две нива за публика и участниции помощно пространство. Залата може да събере до 85 човека, в зависимост от разположението на столовете. Залата предоставя  достъп до чудесната тераса с оберлихта точно над Червената зала, която в благоприятното време на годината създава отлични условия и за коктейл на открито.
 
Дворът на къщата (180 кв.м.) позволява провеждането на открито основни или придружаващи къв тях събития като кейтъринги и др.
 
Техника и техническо обслужване
 
Фондация "Гъливер клиринг хауз" разполага със собствена конферентна техника и технически екип за подреждането на пространствата и за работата с техниката. В допълнение фондацията може вместо вас да осигури техниката, с която не разполага. В цялата къща има достъп до интернет (безжичен и/или кабелен).
 
За повече подробности се свържете с:
 
Николай Нейков: 0884 222 304
nneykov@redhouse-sofia.org
Кристина Христова: 0899 817 659
khristova@redhouse-sofia.org
 
Повече информация за Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов“ може да намерите на: http://www.redhouse-sofia.org/Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena