Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Павилион 19

Проектът „Павилион 19: Между хората и културите“ е начинание на Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов“ за работа с мигрантски и местни общности на територията на Столична община и Регистрационно-приемателен център „Военна рампа“ чрез изкуство, култура и психо-социална подкрепа. За целта е обособено място – Павилион 19 – на бул. „Христо Ботев“ 111. Проектът разработва система за даване на информация и насочване към психо-социално консултиране и предлага ателиета за работа с деца и млади хора в различни области на изкуството, група за психо-социална подкрепа и разказване на истории, и др. Павилион 19 предлага както индивидуални, така и семейни консултации и групова работа.

Проектът се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2016, в партньорство с „Гьоте-институт България“ и СО Район „Възраждане“.

Павилион 19 увърждава култура на толерантност и приемане на новите обитатели на града и създаване на условия за по-добрата им видимост и вписване в местната среда. Така проектът работи за промяна на обществените нагласи към мигрантските общности чрез култура, изкуство и психо-социална подкрепа.

През октомври и ноември 2016 в рамките на проекта се състоя фестивал на изкуствата и културата на новите общности в Павилион 19, в откритите пространства на Женския пазар, както и в „Червената къща” и „Гьоте-институт”. Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena