Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Да чуем детските мечти

ДА ЧУЕМ ДЕТСКИТЕ МЕЧТИ
ноември 2005 – януари 2008

Проектът, финансиран от Глобул в рамките на тяхната програма за социална отговорност чрез Фондация „Помощ за благотворителността в България”, работи с деца и младежи живеещи в социални домове чрез средствата на изкуствата да придобият опит и умения, за да подобрят житейската си перспектива и възможностите за по-адекватно и успешно включване в живота. Работата подпомага развитието им по отношение на психологически умения, себепознание, преодоляване на тревожността и себеутвърждаване.

Проектните дейности предлагат, посредством артистични средства и практики идващи от изкуствата (драма, рисуване, форум-театър, танц и т.н.) и от действените методи (социодрама, плейбек театър, психодрама и др.) придобиването на умения и опит, които биха използвали в бъдеще когато напуснат институцията.

Екипите на Червената къща работиха в три институции -- ДОДЛРГ „Таню Войвода”, гр. Асеновград, ДОДЛРГ „Св. Николай Мирликийски”, Благоевград и Помощно училище-интернат „Н. Й. Вапцаров”, Елхово.

За работата по този проект беше създаден документалния филм „Намерените деца” (2007, 27 мин., реж. Иван Николов, цветен, продуцент - Глобул), излъчен по-късно и от БНТ.


Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena