Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Седмичното радиопредаване на Червената къща - Център за култура и дебат по Radio France Internationa

Седмичното радиопредаване по радио Франс Ентернасионал (103,6 FM) – България, водено от Десислава Гаврилова и Цветелина Йосифова; предването се излъчва всеки четвъртък от 16,00 до 17,00 часа. (от месец ноември 2001 г.)

Списък на темите и гостите в предаването:

2005 г.

27 януари - "Червената къща"
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI ще говорим с Галя Борисова за соло-спектакъла й " Хуанита Хилдегард Бо".

2004 г.
2 декември
- "Червената къща"
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI ще говорим с Кънчо Стойчев по повод книгата, осмисляща прехода в България от 1989 г. до днес.

25 ноември (четвъртък) - "Червената къща"
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI ще говорим с Елена Панайотова за спектакъла "Не ме снимай мен" и за "Първото “48-часово филмово предизвикателство” в Източна Европа".
18 ноември (четвъртък) - "Червената къща"
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI ще говорим с Ивайло Дичев за последиците за Европа и САЩ след резултатите от изборите.
4 ноември (четвъртък) - "Червената къща"
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI ще говорим за фестивала Something Else, в Тарту, Естония с Десислава Морозова, Лилия Първанова и Цветелина Господинова.
24 юни (четвъртък) - "Червената къща"
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI ще говорим за симптомите на депресия в страните от Източна Европа.
17 юни (четвъртък) - "Червената къща"
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI ще говорим за книгата на Лоик Вакан "Затворите на нищетата". Повод за разговора ни дава неотдавнашното публикуване на книгата на български език и дебата по основните въпроси, които книгата поставя, организиран от "Червената къща" на 16 юни.
10 юни (четвъртък)  - "Червената къща"
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI ще говорим с Борис Делирадев за Интернет сайта http://www.experiencebulgaria.org/ , който представя България като туристическа дестинация пред младите хора от Европа и света.
3 юни (четвъртък) - "Червената къща"
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI ще говорим за това какво се случи на дебата “Не-пристрастно за дрогата” състоял се на 28 май 2004 с участници в него.
27 май (четвъртък) - "Червената къща"
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI ще говорим за общностните изкуства.
20 май (четвъртък) - "Червената къща"
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI Диана Иванова и Пол ван Зогъл (Холандия) ще говорят за предстоящия Фестивал на спомените “Goat milk”, Горна Бела Речка 22 – 24 май, 2004 г. и София 25-27 май 2004 г.
13 май (четвъртък) - “Червената къща”
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI д-р Николай Бошев ще говори за изскуството на скулптора Андрей Николов. Предаването е посветено на 126 годишнината от рождението на известния български скулптор
29 април (четвъртък) - “Червената къща”
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI Ирина Несева ще разговаря с Юлиана Методиева от Български хелзинкски комитет.
Ще се дискутират проблеми свързани с наскоро състоялата се лекция в Чешкия център,, изнесена от д-р Зденек Зборжил, “Гражданското общество в интегрираща се Eвропа - случаят с Чехия”
22 април (четвъртък)  - “Червената къща”
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI ще разговаряме с Маргарита Илиева от Български хелзинкски комитет. Ще се дискутират проблеми свързани с дискриминацията и Закона за защита срещу дискриминация и неговото прилагане в България.
15 април (четвъртък)  - “Червената къща”
С Антоанета Ненкова от Български хелзинкски комитет и Мина Наньова от фондация “За децата”. Ще дискутираме проблемите на децата и младежите в институциите, алтернативните практики и модели за провеждане на социалната реформа и създаването на мрежа “Гражданско партньорство в подкрепа на децата в институциите”.
8 април (четвъртък) - “Червената къща”
Разговар с Мариане Тоблер-Шкьолцигер, Швейцария и Юрген Херман, Германия, водещи на Уъркшоп по плейбек-театър.
1 април (четвъртък)  - “Червената къща”
Да, в две поредни предавания.
25 март (четвъртък) - “Червената къща”
В две поредни предавания ще разговаряме с участници в мини-фестивала "Изкуство в безтегловност".
18 март (четвъртък) - “Червената къща”
Ще ни гостува Мартина Станева (DJ) по повод скорошното й участие в майсторския клас на Федерико Фуси Radioartejump: from Broadcasting to “Narrowcasting” като подпрограма на международната конференция Almost Real между 29 февруари и 11 март 2004 г. в Утрехт, Холандия. Международната конференция Almost Real е посветена на 50-годишния юбилей на Европейската културна фондация и събра над 150 професионалисти от цял свят (артисти, изследователи, продуценти, културни теоретици и активисти, студенти), ангажирани с правенето на изкуство в социален контекст.
11 март (четвъртък) - “Червената къща”
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI ще ви срещнем с д-р Давид Иерохам, психиатър, с когото – по повод на дебата на Червената къща “Мъжът в преход” (8 март 2004 г.) - ще говорим за това как съвременният български мъж преживява проблемите на прехода, има ли и какви са типично мъжките психологически травми породени от загубата на статус, безработицата, изравняването на мъжката и женската роля в обществото, и т.н.
4 март (четвъртък) - “Червената къща”
В това издание на ежеседмичното предаване по RFI ще Ви срещнем с Маргарита Карамихова, антрополог, автор на наскоро-излязлата книга "Американски мечти. Пътеводител сред първа генерация имигранти".
Книгата представлява етноложко изследване върху най-новата вълна българска имиграция в щатите Илинойс, Мисури и Флорида.
26 февруари (четвъртък) - “Червената къща”
Със социолога Деян Деянов ще говорим за това с какво изследването на социализма ни помага да разбираме настоящето. Повод е новият брой на списание "Социологически проблеми" на тема “Историческа социология на социализма”, със съставители Мила Минева и Деян Деянов.

2001 г.
27 декември
-  Ирина Недева – за това колко обществена е обществената медия в България; Рада Цанкова (български артист, работещ в Париж) – за последната й изложба в Испания и предизвикателствата пред артиста на свободна практика.
20 декември -  Любен Попов (Софийски университет) – за първата кръгла маса-дебат за промените в културната политика и за формирането на лобита за влияние върху политиците; Антоанета Петрова – за работата на един екип от независими артисти с деца от детски дом.
13 декември -  Вени Марковски, върху дебата за това дали да се смени кирилицата, с латиница; Снежина Петрова – за впечатленията на една българска актриса от Ню Йорк и за проектите, по които работи.
6 декември - “Така” (Десислава Морозова, Даниела Цветкова и Ирина Каракехайова) – за проекта на “ТАКА”; Алек Попов, писател – за случая “Вежди Рашидов” и равнопоставеността на всички пред закона
29 ноември -  Космин Манолеску и Марк Тейлър – за Балканската танцова платформа – събитие, организирано от Червената къща.
22 ноември - Ирина Недева – за семинара състоял се в Амстердам – “Царският фактор”; Деян Дамяновски и Ася Иванова – за премиерата на “Театър на голия охлюв”.
15 ноември  - Цветелина Йосифова и Десислава Гаврилова – за това кои и какви сме, гост Ирина Рудникова, журналист от вестник “Капитал”, във връзка с парламентарните избори – мотивацията на младите хора да гласуват, какво кара младите да изберат един от двамата канидата и върху важността от грасуването.


Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena