Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Блог - Писмо за подкрепа от група по обектни отношения
Цветелина Йосифова
12.12.2014
Писмо за подкрепа от група по обектни отношения

До Министър Председателят на Република България
До Министърът на културата на Република България

Уважаеми г-н Министър Председател,
Уважаеми г-н Министър на културата,

С това писмо изразяваме дълбокото си притеснение от опасността Центърът за култура и дебат Червената къща „Андрей Николов“ да затвори врати, а така също и надеждата си, че ще се намери политическа воля и мъдрост той да бъде запазен.

Ние сме група професионалисти в областта на помагащите професии, които през годините по различни поводи сме работили с Червената къща и познаваме дейността й отблизо. Червената къща се установи като едно от малкото места, където е възможна свободната среща и обмен между професионалисти, артисти, политици, граждани. Това е място, което дава възможност за мислене, учене, развитие, лекуване чрез думи, изкуство, образи и срещата между тях. Затварянето на това пространство ще остави празнина, защото няма аналог на това, което се случва там, а то е също толкова важно за живота и развитието ни като общество, колкото храната за телесното ни оцеляване.

Ние сме убедени, че загубата на това пространство на обмен на идеи и подкрепа на духовното ни развитие би спряло развитието на ценни за обществото ни процеси, възстановяването на които,  след евентуално прекъсване, би било много трудно. Това ще бъде тежка травма за интелектуалния и културен живот в столицата и в страната.

Надяваме се, че в предвид ценността на Червената къща за културния, научен и граждански живот в града и страната ни, ще се намери достатъчно политическа воля и капацитет за запазването й.

Ние разбираме, че в настоящата обстановка в България се налага да взимате  трудни решения, но искаме да подчертаем значимостта на Червената къща, която излиза извън пределите на икономическите измерения. Също така с това писмо изразяваме готовност както да разговаряме с Вас на обща среща, така и активно да допринесем за запазването на Центъра за култура и дебат Червената къща.


Коментари
Добавете коментар
Име
Коментар
Въведете код за сигурност
Captcha
Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena