Програми
Обществено-политически програми
Дебати
Публични лекции
Конференции
ВG мрежа за граждански диалог
Текущи проекти
 
Програми за изкуство и култура
Театър, музика, танц
Визуални изкуства
Филми
Литература
Текущи проекти
 
Социални и образователни програми
Артистични психо-
  социални практики
Павилион 19
Текущи проекти
Осъществени проекти
 
И още
Андрей Николов
Вашето събитие с „Червената къща"
Обяви
 
 
Контакт
Блог - Отговор от Червената къща по повод заявена позиция на Министерство на културата 5 декември
Цветелина Йосифова
05.12.2014
Отговор от Червената къща по повод заявена позиция на Министерство на културата 5 декември
До
Министерство на културата
и средствата за масова информация
в Република България

София, 5 декември 2014 г.

Екипът на Центъра за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов” приветства своевременната реакция на Министерство на културата, което вчера (4 декември 2014 г.)  изпрати официалната си позиция по казуса „Червената къща“ до някои медии.

От нея със задоволство разбираме, че най-висшата културна институция в страната „оценява високо нестандартния подход на Центъра за култура и дебат „Червената къща” към поднасянето на най-важните проблеми на духовността, както и привличането на не само изтъкнати имена и творци, а и на дебютанти в областта на изкуствата.“  Така изразената позиция ни кара да вярваме, че Министерство на културата няма да допусне работата на подобно културно средище да бъде преустановена.
Готови сме да обсъдим с Министерството на културата набор от нови възможни законосъобразни решения, така че „Червената къща „Андрей Николов” да продължи да изпълнява обществено-културните си функции, както и да предоставим експертна подкрепа за намирането на такова решение.
Ние не очакваме финансиране от Министерството на културата. Очакваме стъпки за осъвременяване на културната му политика за адекватна подкрепа на независимите културни организации и практики.

Решения има, въпросът е дали има политическа воля.

За повече информация и контакти: Десислава Гаврилова Съ-основател и Директор, моб.тел.: 0887 214020; Цветелина Йосифова, Съ-основател и Директор, directors@redhouse-sofia.org, моб.тел.: 0888 952 500

С уважение,
Екипът на „Червената къща „Андрей Николов”


Коментари
Добавете коментар
Име
Коментар
Въведете код за сигурност
Captcha
Информацията, аудио и видео съдържанието на този сайт са публикувани от Центъра за култура и дебат”Червената къща” под Криейтив Комънс лиценз.  Имате право да ги публикувате безплатно с изрично позоваване на източника, спазвайки тези инструкции. Ако сте университетски преподавател е желателно вашият факултет да направи дарение. За използване с комерсиална цел от страна на медии, моля свържете се с нас за официално разрешение и тарифи.
  Designed by Cog Graphics  Powered by Ermena